Na listi za Europski parlament „Savez za Hrvatsku“ ima najviše branitelja. Tko to prešućuje i zašto?!


Trgovac HDZ, a kupci branitelji…
Vođenjem politike trgovačkim manirama, uvijek je puno zadovoljniji trgovac od kupca.

Zašto bih kao branitelj trebao glasati za listu HDZ-a!? Zbog toga što je na njoj branitelj Ivica Tolić !? Ne hvala… 
Gospodo, nije Ivica Tolić jedini branitelj na listi za Europski parlament!? Da postoji stranka branitelja i da je Tolić na toj listi, to je onda neka sasvim druga priča, s tim da ta stranka ne bih bila ničiji privjesak.
Nije nam kvocijent inteligencije na nivou sobne temperature, da bih progutali ovu priču. Kao da nismo ništa naučili iz prethodnih iskustava kako to radi HDZ!?

Od početka do kraja rata bio sam branitelj, i ovo me zbilja iritira. Ovo je licemjerje na kvadrat. Još jedna manipulacija braniteljima, a to nije uredu. Nije stvar u Toliću, on je jedan od nas branitelja, i ima pravo na svoj izbor, nego kako HDZ to „ljigavo“ koristi, i kako vodi kampanju.

U „Bujici“ (16.04.2014) montirana cijela emisija. Prilog iz Pakoštana na otkrivanju spomenika pok. predsjedniku Tuđmanu, pa govor Josipa Klema kojega nitko nije ovlastio da govori u moje ime, a ni ostalih branitelja, pa Tolićevo korištenje prostorija HVIDR-e,  u svojoj (HDZ-ovoj)  kampanji. Vješto je izvedeno da ispadne da Ante Gotovina podržava samo Ivicu Tolića i HDZ.
General Ante Gotovina je više puta izjavio da podržave sve branitelje, bez obzira o kojoj listi se radi, a da nije ni uz jednu stranku.

Josip Klem (predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao te direktor i vlasnik tvrtke Klemm security, jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki u Hrvatskoj) povlači paralelu između Ivice Tolića sa Pupovcem, Holy… I kaže da će svi branitelji glasati za gospodina Tolića.
  
Zašto Klem ne kaže, da su na listi „Saveza za Hrvatsku“ za Europski parlament:  
-          brigadir Branko Borković – „Mladi Jastreb“, zadnji zapovjednik obrane Vukovara
-          general Marko Lukić, prvi zapovjednik specijalnih jedinca policije RH (“Lučko“).
-          Zlatko Gregov, branitelj, oženjen je, otac petero djece. Sa suprugom kroz više od dva desetljeća, vodi tečajeve priprave za brak. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata iz 1991. i medaljom Oluja.
-          mr.sc. Vladimir Šišljagić  liječnik i znanstvenik. Hrvatski je branitelj i nositelj Spomenice Domovinske zahvalnosti. Aktualni je župan Osječko-baranjske županije.
-          mr.sc.Željko Cvrtila (branitelj, Antiteroristička jedinica policije - Lučko, od 1991-1993) glavni policijski savjetnik, inicijator je i osnivač Akcije za bolju Hrvatsku.
-          dr. sc. Stjepan Ribić, maloljetni dragovoljac Domovinskog rata. Studirao je filozofiju u Rimu na Papinskom sveučilištu Gregoriana gdje je diplomirao i magistrirao. Doktorirao je na Papinskom sveučilištu Urbaniana u Vatikanu
-          prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med., specijalist internist – gastroenterolog  predsjednik  i osnivač Hrvatske Zore - ima status hrvatskog branitelja.  
-          Daniel Srb  predsjednik Hrvatske stranke prava -  ima status hrvatskog branitelja.

Treba pošteno predstaviti sve branitelje dati im jednako medijskog prostora, a ostalo je na biračima.
Ova medijska blokada je maksimalno nepoštena prema svim drugim braniteljima (čak id onih koji bi trebali zastupati interese svih branitelja) koji su na listi za Europski parlament.

Svi branitelji koji ne glasaju za Ivicu Tolića, se imaju proglasiti izdajicama „roda svog“, jer su glasali za drugog branitelja koji nije na listi HDZ-a!? Tako se to nekako ovih dana da iščitati od razasutih HDZ-ovih pera, koji ne štede tinte napadajući sve što bih moglo ugroziti izbornu pobjedu njihovog velikog vođe, i njihove stranke kojoj su i sada u vrhu arhitekti „velikog uzleta“ Hrvatske pod vodstvom „briljantnog“ i neponovljivog Ive Sanadera.

Činjenica je, da je glas za Tolića i glas za HDZ. Isto tako glas za Antu Kotromanovića (koji neosporno ima velike zasluge u Domovinskom ratu) je bio glas za SDP. Kome to nije jasno, zbilja mu se ne može pomoći. Najbolje da će ih Karamarko i Milanović postaviti na listu, a da oni ne podržavaju što oni rade, te ne provode program koji su oni zacrtali. Kotromanović i Matić su danas ministri u vladi, i što je to pomoglo hrvatskim braniteljima i njihovom osobnom dostojanstvu, kao i dignitetu Domovinskoga rata u cijelini.
Branitelji nikada nisu bili više podcijenjeni i obespravljeni, nego sada.  Matić i Kotromanović „pušu u rog“ Zorana Milanovića, znači provode politiku SDP-a. Isto tako i Tolić će provoditi politiku Karamarka i HDZ-a. Ne mogu oni nikako promijeniti smjer kojim te dvije stranke idu.

Bitno je vodstvo stranke, a vođa HDZ-a je najnepopularniji političar u Hrvatskoj. Pitam se zašto? Ako pobjedi, pa se malo „zaigra“ možda zahvali svima koji su podržali Mesića za predsjednika. Kao takav vjerojatno će biti i nositelj liste za buduće parlamentarne izbore. Konkurencija mu je samo vođa SDP-a Milanović, koji se možda jednom udostoji zahvaliti Ivi Sanaderu, koji ga je zajedno sa Gordanom Jandrokovićem (suprugom od njegove najbliže rođake, ministrom vanjskih poslova u vladi Ive Sanadera, a sada je član je predsjedništva HDZ-a), zaposlio u Ministarstvo vanjskih poslova RH. Pogađate!!! Preporuka od Stjepana Mesića!

Pun sam "razumijevanja" za njihove sheme (i shemice) i prodavanje magle ovom našem napaćenom narodu. Dobar nam izbor daju… Što to oni imaju pametno smisliti da bi nam svima bilo bolje!?

Primjedbe

Korisnik Anonimno rekao je…
HDZ se mjenja nisu bez veze Milan Kovač i ostali članovi bivšeg Hrvatskog bloka vratili u HDZ , došlo je do velikih promjena u HDZ-u , napokon se stvara neko zajedništvo , a ujedno i koalicija s HSP-AS i ostalim partnerima će donijeti boljitak .

Pitam gospodina Kujundžića što mu nisu smetali Sanader i Kosorica kada je bio u HDZ-u?
Korisnik Anonimno rekao je…
A blago tebi kad te tako lako mogu obmanuti..Kamo sreće da se stvori to zajedništvo o kojem pričaš, al nekako sam skeptik po pitanju toga. Isto tako nek se pokažu te promjene koje su donijeli u HDZ ti novi članovi, nek se iskažu, neka naprave nešto za ovaj ispaćeni narod. Jer, narodu je dosta tih igrica među političarima!

Popularni postovi s ovog bloga

Nisam mrtav samo sam zemlju zagrlio

Goran Zlopaša: Branitelji će obranit škver

"Sluge tuđih gospodara"