“Manje džentlmeni više lopovi“

Grupa TNT se u svojoj povijesti suočila sa gomilom neprijatelja. Od Gumiflexa, špijunke Margot, Baby Kate, zatim Grbavca, Katodika, Konspiratora, a tu je neizostavni Arsen Lupiga – “manje džentlmen više lopov…” (dobar primjer za ovu temu),
Arsen Lupiga je lopov sa stilom koji na nevidljiv i tih način pljačka, pri čemu prije pljačke žrtve otruje arsenom.

ali, pijani čistač ulica, ogrnut smiješnim ogrtačem na kojem je nacrtana vinska boca, i koji smrtonosnim alkoholnim zadahom onesposobljava protivnike, ipak je najznačajniji.

Njegovo ime je Ezechiel Bluff, ali je poznatiji kao Superhik. Kao i grupi TNT tako je i pravim braniteljima ovaj maskirani hrvatski „Superhik“ je najveći neprijatelj, a odmah iza njega špijunka Margot i neizostavni Arsen Lupiga – “manje džentlmen više lopov…”   .

"Jedan tebi, jedan meni, drugi tebi, dva meni, treci tebi, tri meni..."

Bilo bi dobro se dobije uvid u porijeklo imovine i mjesečna primanja ovih, koji tako „uspješno“ zastupaju branitelje! Nametnuti od vlasti, koja ih je postavila samo zato što ih „drži u šaci“... Oni „sviraju“ kako im vlast kaže… Mislim da je to odavno svima jasno.
Ma zamisli, oni bogataši, pregovaraju u ime nas koji nemamo ništa osim te mirovine. Pitam se zašto? Kako bi oni mogli razumjeti situaciju jednog običnog branitelja? Isti su „izabrani“ u Fondu hrvatskih branitelja. Tko ih je izabrao? Imaju velika primanja i bogatstvo, da su osigurali i svoje praunuče. Što njima znači da im odbije od primanja. Sigurno to neće ni osjetiti. A nama? Oduzimanje automobila (koje je na kredit), povlačenje djeteta sa fakulteta itd. "Cijena prava sitnica" kako kaže Sir Oliver!

Ipak, bez obzira na to, spreman sam se odreći cijele mirovine (ići sa obitelji u pučku kuhinju itd.), ako će ova vlast (svi koji su bili do sada, jer su sve upropastili što smo mi krvlju stvorili) napraviti reviziju porijekla imovine od 1990, i da svi ovi lopovi ( tipa Arsen Lupiga – “manje džentlmen više lopov…” ) vrate ukradeno, te pravac „Remetinac“, gdje im je mjesto. Neka im se imovina vrati na ono prije dolaska na vlast (zna se kolika im je bila plaća i koliko su mogli zaraditi), oduzme i ono što su prebacili na punice i ostalu rodbinu. U dosadašnjoj praksi su imali „strašne“ kazne. Smjeni ga se sa dužnosti, a on „maznuo“ 5, 10, 20 miliona eurića. Ma, vidi velike kazne!?

Normalno neće vlast protiv njih (i sebe) napraviti ništa ni sada, nego otimaj od siromašnih i dalje... „Superhik“ im zavidi na rezultatima.

"Zajedno smo skupa"

Pjesma Broja 1:
Ciju,ciju, poje ptić
Vau,vau,laje psić
Zine psić
Ode ptić""

Već dvadeset godina građani gledaju kako se političke elite isključivo brinu samo za sebe. Stalo "radi" sistem  „Sjaši Kurta, da uzjaši Murta“.

Dok smo mi krvarili, oni su krali naše tvornice, hotele, zemljište ... Sad im je i to malo, pa hoće i ovo malo što smo dobili za uništeno zdravlje, koje posljedice osjećamo ne samo mi nego i naše obitelji.
 I, to što nam odbiju (od plaće, mirovine…), oni će ponovo pokrasti, kao i ono do sada i to predstaviti kao za naše dobro, jer je naše dobro ako oni što više pokradu (od nas), jer će otvoriti poduzeća pa će neke od nas zaposliti (za neku jadnu i nikakvu plaću). I onda bi taj osjećaj sigurnosti i „državnog“ zaleđa trebali tražiti u ovim bogatim lopovima ( “manje džentlmen više lopov…”) koji su „socijalno osjetljivi“ i gdje će mediji prenositi kako ti naši zaštitnici i predstavnici vlasti postavljaju kamen temeljac gradnje njihovih velebnih građevina, koje grade ukradenim novcem od te iste države koja ih slavi.

"Halo, Bing! Kako brat?"

Gospodo da ste vodili državu kako treba, i da niste krali, ne bih nikome trebalo odbijati od plaće i mirovine. Ne bih danas radnici i seljaci štrajkali i tražili svoje teškom mukom zarađene i ponižavajuće niske plaće i ostajali bez posla.

Premijerka bi mogla početi najprije od sebe. To bi bilo poučno. Nejasno kako joj dodijeljen braniteljski stan, ako nije branitelj i ratni invalid (ili možda jeste), i nema pravo na stan. Ponaša se kao da će nas ona spasiti, kao da nije bila u vlasti (u vrhu vlasti od 1995 do 2000 g., te od 2003. do dana današnjeg), ni u Hrvatskoj, i kao da tek sad dolazi sa nekog super poštenog rajskog planeta (možda je i Superhik bio tamo) da „nas“ spasi. 
Od koga? Od nas samih? Od naših primanja, jer ih ne znamo potrošiti (kao i udjele u fondu branitelja)? Od našeg teritorija (mora), za koji smo položili veliku žrtvu! Što o tome misle pravi branitelji i obitelji poginulih branitelja? Lijepo se je smješkati uz Slovensku vatricu i trgovati hrvatskim teritorijem, te biti toliko "tvrd" pregovarač, (lice Slovenskog premijera se nije vidjelo od šminke koje je na njemu ostavila naša premijerka) kada za ovu državu nisi ništa dao, nego samo od nje uzeo.
Sadašnja premijerka je bila ministrica branitelja u periodu kad je napravljena najveća nepravda pravim braniteljima. Najodgovornija je osoba za izjednačavanje pravih i lažnih branitelja, borbenog i neborbenog sektora.

Što rade pobunjeni srbi, koji su se borili protiv stvaranja Hrvatske države, na spisku hrvatskih branitelja? Čije je to veleizdajničko djelo?
"Bolje zamoriti noge nego, izgubiti život!"

Umjesto da se napravi revizija već postojećeg popisa branitelja, u periodu vladavine ministarsvom branitelja, od strane sadašnje premijerke, "namnožilo" se toliko novih "branitelja", da se mi pitamo što smo čekali punih 5 godina, da bi oslobodili zemlju. Stvaranje lažnih branitelja, je i stvaranje velikog opterećenja na proračun naše države ( sistem “manje džentlmen više lopov…”).

„U prastaroj ideologiji bogatih, svaka kuna koju uzmu bogati – društveno je najbolje uložena kuna. Jer oni znaju što će s kunama“. (Dag Strpić)
Sir Oliver: Zamisli jedan broj
Naivac: pet
Sir Oliver: sedam, izgubio si

Gospoda neće da objave registar branitelja, a istovremeno se ne poštuje tkz.„zeleni“ ugovor koji imaju pripadnici gardijskih brigada (od 1991-1995 g.), a koji je predložila sama vlada, a gardisti samo potpisali, a da nisu ni pročitali. Sad kada je to trebalo izpoštovati, to se ne poštuje. Pripadnici najelitnijih postrojbi iz Domovinskog rata sad plaćaju sudske troškove i moraju svoja prava tražiti u Strasbourgu, da ih se zaštiti od države koju su stvarali. Neslužbeno objašnjenje je da bi to bio veliki udar na proračun, a službeno da je to stornirano 1995 g. predsjedničkom odlukom, i da se ne mogu ostvariti prava od 1991-1995 g.. Da li se baš tako mogu raskidati ugovori unazad!? Kako to ne naprave sa partizanskim mirovinama kojih je (nevjerojatnih) preko 43 000, a prošlo je 55 godina od završetka drugog svjetskog rata. Da li su naše pravo i pravda odvojeno od politike? Arsen Lupiga – “manje džentlmen više lopov…”

Ovo ku.vanjsko „prebacivanje loptice“ (po tko zna koji put po redu) na leđa pravih branitelja, i smanjivanje mirovina, je više nego ljigavo.

''Bolje živa kukavica, nego mrtvi heroj''

Lažnim braniteljima su sva prava ionako poklonjena, te zbog toga to za njih nije i nije neki problem, jer što god dobiju to im je poklon, jer ništa nisu ni zaslužili. Zaslužili su jedino zatvor za lažnu „papirologiju“ na račun koje su oštetili RH-u. Zatvor i za njih, i one koji su im to omogućili! Sve prisutni Arsen Lupiga – “manje džentlmen više lopov…”

Neka se nešto napravi po tom pitanju! Neka se smanji glomazni državni aparat i prepolovi (i svih iz vlasti) primanja članova vlade itd., za primjer (oni to mogu podnijeti).
Gade mi se ovi licemjeri (Superhikovi) koji otimaju od sirotinje da bi dali bogatima, i najradije bih otišao iz ove države (za koju sam dao zdravlje i najbolje godine života) koja redovito ima vlast koja prodaje sve svoje svetinje (kao najveća k.rva). Naša (ili njihova) Hrvatska je pretvorena u koloniju, koja štiti samo lopove, gazi po žrtvama Domovinskog rata i izručuje u Hagg svoje branitelje kao najveće zločince. Upada se u kuće hrvatskih branitelje i ponižava ih, tražeći nekakve dokumente koji i ne postoje.

"Bolje nečastan uzmak nego častan poraz"

Ispada da su generali Ante Gotovina, Mladen Markač i ostali branitelji, bili neprijatelji i zločinci, jer su se „drznuli“ braniti naš narod od okupacije. A lopovi i razni pripadnici „Pokreta za Jugoslaviju“, te druge prerušene spodobe, stvarni rušitelji Hrvatske države, koji svoje neprijateljsko „djelovanje“ zamotavaju u najljepši celofan i prodaju to našem napaćenom narodu kao nacionalni interes, oni su „cvijeće Hrvatskog naroda“.

Superhika, koji je bio na izdisaju početkom 90-tih i koji je bio izgubio moćni dah, ali malo po malo, on ga obnavljao i obnavljao i sada nastavlja starim putem zajedno sa Arsenom Lupigom – “manje džentlmen više lopov…” a čini se da ima tajne surad e u "tu negdje" i špijunka Margot.

Ne vjeruj ženi koja laže!"
Margot je superšpijunka, najdugovječniji neprijatelj Grupe TNT (?). Radi za onoga tko vise plaća, iako uvijek zapravo radi za svoj račun. Zahvaljujući savršenom tijelu i perfidnom šarmu gotovo je neuhvatljiva. Nije samo jedan agent Grupe TNT (?) nasjeo na njezine čari.

''Tko vrijedi leti, tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi''

ip-talic

P.S. Svaka sličnost likova sa stvarnim osobama je istinita!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Nisam mrtav samo sam zemlju zagrlio

Goran Zlopaša: Branitelji će obranit škver

"Sluge tuđih gospodara"