PROTIV REZANJA "Objavite i registar boraca NOB-a, imaju veće mirovine od nas!"

"Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara protivi se smanjenju braniteljskih mirovina i ostalih prava sve dok se ne iscrpe druge mogućnosti ušteda“, istaknuo je to na konferenciji za novinstvo predsjednik Udruge Damir Jašarević.
Damir Jašarević

Oštro se usprotivio tome da čelnici samo nekih braniteljskih udruga o mogućem smanjenu mirovina pregovaraju sa Vladom, te istaknuo kako branitelji nisu krivi za probleme mirovinskog sustava u državi.

Istaknuo je kako je za objavu Registra hrvatskih branitelja, ali po uvjetom da se objave i registri ostalih korisnika mirovina poput boraca NOB-a, bivše JNA ili bivših dužnosnika SFRJ i Saveza komunista, čiji je iznos za mirovine, kako tvrdi Jašarević, godišnje veći nego iznos za mirovine hrvatskih branitelja.

Upozorio je i na sve veću nezaposlenost među hrvatskim braniteljima. Samo prošle godine, rekao je Jašarević, bez posla je ostalo oko sedam tisuća branitelja.

Brojka nezaposlenih branitelja, upozorio je, sada je narasla na 26 tisuća, bez obzira što prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja imaju pravo na prioritet u zapošljavanju.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Nisam mrtav samo sam zemlju zagrlio

Goran Zlopaša: Branitelji će obranit škver

"Sluge tuđih gospodara"