PLAN 24 Hrvati, Republika Hrvatska i nacionalni ciljevi


Tekst: Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke

Hrvati su narod koji je povezan zajedničkom poviješću, kulturom, a u pojedinim razdobljima i jedinstvenim državnopravnim okvirom. Iako smo trgani sa svih strana, uspjeli smo preživjeti tegobnu, krvavu i mučnu povijest i opstati do danas te s pravom i nadom možemo gledati u budućnost.
Kao narod doprinijeli smo čovječanstvu u mnogim segmentima i to od kulture, znanosti, politike, vojnog umijeća, športa, diplomacije… Iako smo bili razbacani u različitim državama, koje su često bile i u ratnim sukobima, ipak imamo zajednički osjećaj pripadnosti. Preživjeli smo Osmanlijsko ropstvo, islamizaciju, talijanizaciju, mađarizaciju i germanizaciju, komunizam, velikosrpske pokolje i planove za istrjebljenje. Nakon uspostave suvremene Republike Hrvatske, kao samostalne države, Hrvati u jednoj državi mogu reći da su suveren narod. Nakon raspada Jugoslavije i uspostave Bosne i Hercegovine Hrvati mogu reći da su suveren narod i u Bosni i Hrercegovini. Hrvati su rasuti diljem svijeta i još se čeka istinska hrvatska politika koja će ih dublje povezati, dati smjer i iskoristiti potencijale za razvoj Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Hrvata u svijetu. Svijest mora biti na visokoj razini i u politiku se moraju vratiti najbolji ljudi i domoljubi kako bi se Hrvati snažnije pojavili na svjetskoj pozornici naroda i doprinijeli razvoju Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zemalja u kojima žive.
Hrvati kao narod još nisu slobodni. Hrvati su još u grču i strahu. Još ih tlači komunistička zvijer koja skriva svoje zločine. Još ih tlači protjerivanje iz njihovih vjekovnih obitavališta. Još ih tlače laži o nekakvoj povijesnoj krivnji, izmišljanje nepočinjenih i umnažanje počinjenih zločina. Još ih tlači osporavanje bošnjačko-islamskog fundamentalizma i srpsko opstruiranje povratka na djedovinu. Još se Hrvati iz Srijema, Bačke, Boke Kotorske i drugih krajeva boje slobodno iskazati svoju nacionalnu pripadnost. Mnoge niti između Hrvata koji su ekonomski ili politički emigranti i Hrvatske te BiH, su potrgane. Hrvati ni približno još ne koriste svoje potencijale.
Republika Hrvatska je država hrvatskog naroda. Svi hrvatski državljani su politički Hrvati bez obzira na njihovu etničku pripadnost. Opstanak, razvoj, napredak Republike Hrvatske od strateškog je interesa za Hrvate u cjelini. Snažna, razvijena, samosvjesna i odvažna Hrvatska država dat će krila svim Hrvatima, ma gdje bili. Stoga je Republika Hrvatska središte, izvor i nadahnuće svima Hrvatima. Svi Hrvati dužni su podupirati Hrvatsku te njezin napredak. No, kako je Republika Hrvatska središte svih Hrvata i ona mora imati svoj zdrav pogled na sebe, svoje obaveze i biti svjesna svog utjecaja na ostale Hrvate. Osobit je interes Republike Hrvatske opstanak, jačanje i napredak Hrvata u BiH. Hrvatska i BiH trebaju definirati zajedničke interese i mnoge zajedničke projekte. Takav odnos i takvi odnosi davat će dodatni poticaj Hrvatima u BiH da opstanu, razvijaju se i jačaju svoj utjecaj u BiH, a time i utjecaj Hrvatske u BiH. Bijeg hrvatskih politika od BiH nanio je ogromnu štetu Republici Hrvatskoj, BiH i Hrvatima u BiH te stabilizaciji odnosa na cjelokupnom hrvatskom etničkom prostoru.
Raseljena Hrvatska je više-manje zanemaren, potisnut, pa i neotkriven potencijal za Hrvatsku i Hrvate u BiH. Republika Hrvatska mora stvoriti institucije kojima će se povezati s tim neslućenim potencijalima. Kod toga treba računati ne samo na prvu ili drugu generaciju, nego i na treću, četvrtu, petu pa i šestu, odnosno na sve one koji imaju i najmanji osjećaj podrijetla a osobito pripadnosti. Bitni su i programi za povratnike iz svih tih generacija. Republiku Hrvatsku treba u mnogim dijelovima ponovno napučiti. Najbolji potencijal za to napučivanje su upravo ti Hrvati ili njihovi potomci do bilo kojeg koljena.

NACIONALNI CILJEVI

Republika Hrvatska je najodgovornija za definiranje nacionalnih ciljeva u smislu ciljeva Republike Hrvatske i hrvatskog naroda. Ja bih ih pobrojao i to:
• Opstanak i svekoliki napredak RH kao snažne države hrvatskog naroda,
• Otklon od svih totalitarizama, a osobitio komunističko-jugoslavenskog, oslobađanje institucija i javnog prostora od te zagađenosti u mentalnom smislu i onemogućavanje javnog djelovanja ostataka jugokomunističkog sustava,
• Otklon, borba i pobjeda nad novim genderističkim totalitarizmom,
• Opstanak i razvoj Hrvata u BiH te opstanak BiH pod uvjetom ravnopravnosti Hrvata.
• Gospodarski razvoj i puna zaposlenost u Republici Hrvatskoj,
• Demografski oporavak i masovniji povratak iseljenika i njihovih potomaka,
• Stvaranje dobrih odnosa sa susjednim državama,
• Priznanje Srbije da je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku,
• Zaštita vrijednosti za koje smo se borili u Domovinskom ratu i Domovinskog rata kao obrambenog i oslobodilačkog, priznanje žrtve hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, te donošenje ustavnih odredbi koje će te vrijednosti staviti kao temelje u Ustav Republike Hrvatske,
• Sigurnost Republike Hrvatske kroz jačanje vlastitih obrambenih snaga i potencijala te vojni i politički savezi sa zemljama koje dijele iste vrijednosti,
• Oporavak sela kroz jačanje demografskog i gospodarskog potencijala,
• Razvoj poljodjelstva, stočarstva i korištenje zemlje radi kvalitetnog življenja hrvatskih ljudi,
• Zaštita sjemenja i razvoj domaćeg sjemena uz pomoć znanosti,
• Zaštita voda i cjelokupne prirode od zagađenja, pustošenja i uništenja zdravog tla putem GMO sjemenja ili na druge načine,
• Osobita zaštita Jadrana s ciljem da ostane biser mora,
• Razvoj znanosti koja će biti u službi i na korist hrvatskom narodu te odgojno obrazovnih ustanova koje će pomagati u stvaranju cjelovitog čovjeka.
Kao što vidimo, ovi strateški ciljevi nisu ostvareni. Zapravo, ni jedna dosadašnja politika nije definirala svoje strateške ciljeve i prema njima prilagođavala svoju politiku. Dosadašnje vlade, nakon priznanja i oslobađanja Hrvatske, su imale dva tzv. strateška cilja. To su pristupanje NATO paktu i ulazak u EU, a što u biti znači da su strateški ciljevi bili snažni koraci ka umanjenju suvereniteta hrvatske države i mogućem nestanku Republike Hrvatske kao samostalne i suverene države sa svjetske političke scene. Ti ciljevi su bili – ciljevi prema van. Ovako kako sam naprijed definirao strateške ciljeve, oni su prvenstveno ciljevi prema unutra, odnosno za dobrobit svakog pojedinog hrvatskog državljanina i države kao cjeline te hrvatskog naroda.
Izvor: nacija.hr

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Nisam mrtav samo sam zemlju zagrlio

Goran Zlopaša: Branitelji će obranit škver

"Sluge tuđih gospodara"